Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Предузете мјере у циљу спречавања сукоба навијача

| Бањалука | Недеља, 12. новембар 2023.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су након извршених оперативних провјера и прикупљених обавјештења у вези са одржавањем фубалске  утакмице 14. кола Мтел Премијер лиге БиХ, која ће се одржати дана  12.11.2023. године на Градском стадиону у Бањалуци између Фудбалског клуба „Борац“ из Бањалуке и Фудбалског клуба „Жељезничар“ из Сарајева, донијели безбједносну процјену да би на наведнеом догађају могло доћи до угрожавања безбједности гостујућих навијача.
У складу са тим,  Полицијска управа Бањалука, обавијестила је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево, да долазак и присуство навијача Фудбалског клуба „Жељезничар“ није дозвољено.
Наиме, извршеним провјерама, дошло се до сазнања да навијачи Фудбалског клуба „Борац“ спремају напад на гостујуће навијаче, на траси кретања, односно током њиховог боравка на подручју Града Бањалука.
Имајући у виду напријед наведено, те чињеницу да су у претходном периоду евидентирани догађаји и инциденити приликом којих су полицијски службеници код обе групе навијача прије почетка утакмица проналазили опасне и недозвољене предмете, Полицијска управа Бањалука није жељела да угрози безбједност самог догађаја.
Полицијска управа Бањалука предузима мјере и радње у циљу безбједног одржавања наведене фудбалске утакмице, као и одржавања задовољавајућег стања безбједности на подручју које оперативно покрива.