Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Појачане активности за викенд у Зворнику

| Зворник | Петак, 24. новембар 2023.

          У циљу смањења броја страдалих лица у саобраћајним незгодама и одржавања повољног стања безбједности саобраћаја, Полицијска управа Зворник 25/26.11.2023. године организује регионалну акцију „Појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача под дејством алкохола, опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње“.

            У евидентиране 454 саобраћајне незгоде, за протеклих десет мјесеци 2023. године, на подручју Полицијске управе Зворник, 7 лица је смртно страдало, 42 лица су тешко повријеђена, а 102 лица лакше повријеђена. У истом периоду из саобраћаја је искључено 743 возача због управљања под дејством алкохола, због одбијања тестирања на присуство алкохола у организму 17, због вожње под дејством опојних дрога три и због одбијања подвргавања провјери на присуство дрога и психоактивних лијекова 215.

            Полицијска управа Зворник апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе како би своју безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.