Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Одржан Форум за безбједност грађана у Фочи

| Фоча | Уторак, 26. децембар 2023.

У  сали Центра за култутру и информисање Фоча, 26.12.2023. године одржан је редовни Форум за безбједност општине Фоча на којем су присуствовали начелник општине Фоча те представници административне службе, комуналне полиције и других институција у општине Фоча и начелник Полицијске управе Фоча са сарадницима.
На састанку је разматрано стање безбједности на подручју општине Фоча у периоду од јануара до новембра мјесеца текуће године као и припреме за безбједну прославу предстојећег празника. Договорене су заједничке активности полицијских службеника и комуналних инспекцијских служби, које ће бити усмјерене да  предстојећи празници  прођу безбједно, мирно и без инцидената.
Такође су донесени Закључци да се у наредном периоду општинске службе уз сарадњу са полицијским службеницима Полицијске управе Фоча обрате Министарству саобраћај и веза РС као и Јавном преузећу -Путеви РС, а све због указане погоршане саобраћајне статистике која се огледа у повећаној статистици саобраћајних незгода и погоршаној структури саобраћајних незгода.
Наиме, потребно је  да се предузме низ  мјера и радњи којима би се  побољшала саобраћајна вертикална и хоризонтална сигнализације и стање путева на подручју општине Фоча, што  је приоритет свих субјеката у локалној заједници.
                                                                                                                            
    Констатовано је да је досадашња сарадња између полиције и локалне заједнице задовољавајућа и да ће се заједничким радом остварити планирани циљеви.