Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Лакташима и Бањалуци одузета пиротехничка средства

| Бањалука | Петак, 29. децембар 2023.

У оквиру превентивне кампање Министарства унутрашњих послова „Петарде нису играчке“, 28.12.2023. године полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, предузимањем планских мјера и радњи, утврдили су да се у трговинској радњи у Лакташима и Бањалуци врши продаја пиротехничких средстава без одговарајуће дозволе.

Од лица Р.П. из Бањалуке, власника радње у Бањалуци, уз потврду је привремено одузето 40 пакета различитих врста петарди и пет пакета ватромета. О наведеном су обавијештени тржишни инспектори Одјељења за инспекцијске послове града Бањалука и дежурни судија Основног суда у Бањалуци, а против наведеног лица слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из члана 29. Закона о промету експлозивних материја и запаљивих течности и гасова.

У Лакташима, од лица Р.Ђ. из Лакташа, уз потврду су привремено одузета 792 комада различитих врста петарди и једна ватрометна батерија. О наведеном су обавијештени тржишни инспектори Одјељења за инспекцијске послове општине Лакташи и дежурни судија Основног суда у Бањалуци, а против наведеног лица слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из члана 21. Закона о промету експлозивних материја и запаљивих течности и гасова.