Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Приликом претреса пронађена опојна дрога, два лица лишена слободе

| Добој | Сриједа, 03. јануар 2024.

            Полицијски службеници Полицијске управе Добој, 01.01.2024. године, лишили су слободе лице иницијала Б.Б. из Добоја због постојања основа сумње да је извршило кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и лице иницијала С.К. са подручја града Добоја због постојања основа сумње да је извршило кривично дјело „Прикривање“.

            Исти дан на основу Наредбе Основног суда у Добоју извршен је претрес локација и возила које користи лице иницијала С.К., приликом чега је пронађено и одузето: врећица са садржајем зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуана“ укупне тежине од 15,9 грама, већи број пакетића са садржајем бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „кокаин“ укупне тежине од 7,2 грама, један пакетић са садржајем зелене биљне материје укупне тежине од 1,3 грама, дигитална вага за прецизно мјерење и други предмети који су намијењени за конзумирање опојне дроге. Криминалистичком обрадом је утврђено да је пронађена опојна дрога власништво лица иницијала Б.Б.

По комплетирању и документовању предмета Окружном јавном тужилаштву Добој биће достављен извјештај о извршеним кривичним дјелима против наведених лица.