Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Реализована оперативна акција „ВИХОР“

| Бања Лука | Петак, 12. јануар 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 11.01.2023. године, у оквиру оперативне акције „ВИХОР“, која је усмјерена на спречавање вршења нелегалне сјече шуме и промета дрвних сортимената, извршили су криминалистичку обраду лица Д.Р., Д.Р. и С.В. сви из Бањалуке, због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Угрожавање сигурности“ и више кривичних дјела „Шумска крађа“ и лица Ђ.М. и Н.Б. оба из Бањалуке, због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Шумска крађа“.

Наведена лица се сумњиче да су у временском периоду од 13.11. до 08.12.2023. године на подручју мјеста Шимићи, починила више кривичних дјела на начин да су извршила бесправну сјечу укупно 64 стабла храста и три стабла букве, те отуђила 30 храстових трупаца. Овим кривичним дјелима, материјална штета која је причињена оштећеним лицима и Јавном предузећу шумарства „Шуме Српске“ А.Д. Соколац, Шумско газдинство Бањалука, биће накнадно утврђена.

Такође, лица Д.Р., Д.Р. и С.В.  сумњиче се да су 20.12.2023. године на подручју мјеста Шимићи једном оштећеном лицу упутила пријетње по живот и тијело, што је код истог изазвало осјећај страха и угрожености.

Од лица Ђ.М. уз потврду је одузето теретно моторно возило марке „VW“ и моторна тестера.

Све мјере и радње у оквиру акције предузете су под надзором поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.