Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција „НИШАН“ - пронађена опојна дрога, импровизована лабораторија и оружје

| Бањалука | Сриједа, 31. јануар 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 30.01.2024. године, реализовали су оперативну акцију кодног назива „НИШАН“ која је усмјерена на спречавање и откривање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога у оквиру које су лишили слободе лица С.Ђ. и Н.К., оба из Бањалуке, због постојања основа сумње да су починила кривична дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ и лице А.С. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“

На основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршени су претреси на три локације на подручју Града Бањалука, а које користе осумњичена лица, те је том приликом пронађено и одузето укупно око 961 грам зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“, око 31,6 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „кокаин“, двије пушке, пиштољ, 229 комада муниције различитог калибра, дигитална вага, импровизована лабораторија за вјештачки узгој индијске конопље са припадајућом опремом, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела. Такође, на једној локацији у Бањалуци пронађено је пластично буре са траговима зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“, закопано у земљи.

Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након комплетирања и документовања предмета, против наведених лица Окружном јавном тужилаштву Бањалука ће бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима.