Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишено слободе лице које се удаљило са мјеста саобраћајне незгоде

| Добој | Субота, 10. фебруар 2024.

Полицијски службеници Полицијске станице Теслић, 09.02.2024. године, лишили су слободе лице иницијала В.Г. са подручја општине Теслић, због постојања основа сумње да је извршило кривична дјела „Угрожавање јавног саобраћаја“ и „Непружање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној несрећи“.
      На локалном путу у мјесту Укриница, подручје општине Теслић, 09.02.2024. године, око 18,00 часова, догодила се саобраћајна незгода у којој је учествовало непознато лице са непознатим возилом које се удаљило са мјеста саобраћајне незгоде и пјешак лице иницијала З.Ђ. са подручја општине Теслић. Оперативним радом на терену полицијски службеници су идентификовали и лишили слободе лице за које постоји основ сумње да се удаљило са лица мјеста саобраћајне незгоде, а ради о лицу иницијала В.Г.  које је у вријеме саобраћајне незгоде управљало путничким возилом марке „VW Pasat”. Пјешак лице иницијала З.Ђ. је задобило тешке тјелесне повреде и задржано је на лијечењу у болници Свети апостол Лука у Добоју.
            Извршеним алкотестирањем лица В.Г. утврђено је присуство алкохола у организму од 2,22 g/kg, такође извршеним провјерама утврђено је да је наведено лице управљало возилом за вријеме док му је изречена заштитна мјера забрана управљања моторним возилом.
Увиђај лица мјеста су извршили полицијски службеници Полицијске станицеТеслић.
            О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој.