Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Идентификован и лишен слободе учесник саобраћајне незгоде

| Бањалука | Понедељак, 26. фебруар 2024.

Полицијски службеници Полицијске станице Прњавор, 23.02.2024. године, идентификовали су и лишили слободе лице И.Т. из Прњавора, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела „Угрожавање јавног саобраћаја“ и „Непружање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној несрећи“.

У Прњавору на магистралном путу М1 – 106 Прњавор – Дервента, истог дана око 20,18 часова, догодила се саобраћајна незгода у којој је учествовало путничко возилоо марке „Audi“, које се удаљило са лица мјеста и лице М.М. из Прњавора као пјешак, које је задобило тјелесне повреде и љекарска помоћ му је указна на Универзитетском – клиничком центру Републике Српске.

На лицу мјеста полицијски службеници су извршили увиђај, те предузимањем мјера и радњи утврдили да је лице И.Т. управљало наведеним путничким возилом које се удаљило са лица мјеста незгоде, али је убрзо пронђено и лишено слободе. Лице И.Т. је подвргнуто испитивању на присуство алкохола, којом приликом је утврђено присуство од 1,47 г/кг алкохола у организму.

О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.