Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Под дејством алкохола учествовали у саобраћајним незгодама

| Бањалука | Понедељак, 26. фебруар 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 25.02.2024, лишили су слободе два лица која су управљајући путничким возилом под дејством алкохола учествовала у саобраћајним незгодама.

У Бањалуци, у улици Др Младена Стојановића, око 18,50 часова, полицијски службеници су лишили слободе лице Д.В. из Бањалуке, јер је учествовало у саобраћајној незгоди, а извршеним испитивањем на присуство алкохола код наведеног лица, утврђено је присуство од 1,51 г/кг алкохола у организму.

Полицијски службеници Полицијске станице Прњавор, око 22,15 часова, у улици Милоша Кондића, лишили су слободе лице С.С. из Прњавора, јер је учествовало у саобраћајној незгоди, а извршеним испитивањем на присуство алкохола код наведеног лица, утврђено је присуство од 2,01 г/кг алкохола у организму.

Полицијска управа Бањалука апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, а посебно на возаче моторних возила да не управљају возилом под дејством алкохола, јер је вожња под утицајем алкохола опасна, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.