Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Бањалуци током викенда 11 лица прекршајно санкционисано због злоупотребе опојне дроге

| Бањалука | Понедељак, 26. фебруар 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, током викенда, предузимајући мјере и радње у циљу спречавања злоупотребе опојних дрога, прекршајно су санкционисали 11 лица, пронашли и одузели око 21 грам зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“, одређену количину бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „кокаин“, а код једног возача је утврђено присуство опојне дорге „ТХЦ 10“ у организму.

На подручју града Бањалука, код лица А.К. из Требиња, Ф.И. из Новог Сарајева, А.Г. из Котор Вароши, М.Т. из Бањалуке пронађена је и одузета зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“ укупне бруто масе око 21 грам, док је код лица М.Ч. из Котор Вароши и Н.М. из Београда пронађена одређена количина бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „кокаин“.

Такође, четири лица која су управљала возилима на подручју града Бањалука, а која су заустављена и контролисана су одбила да се подвгрну испитивању на присуство опјних дрога у организму, док је код лица Б.Т. из Новог Сарајева, које је подвргнуто испитивању на присуство опојних дрога утврђено присуство опојне дроге „ТХЦ 10“.

Наведеним лицима уручени су прекршајни налози због почињених прекршаја, а о свему наведеном обавијештен је дежурни судија Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје.