Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Два лица лишена слободе

| Бањалука | Понедељак, 26. фебруар 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 23.02.2024. године, лишили су слободе лице А.Д из Лакташа, због почињених прекршаја из члана 34., 152., 174. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, члана 41. Закона о основама безбједности саобраћаја Републике Српске и члана 24. Закона о јавном реду и миру и лице В.В. из Бањалуке, због почињеног прекршаја из члана 24. Закона о јавном реду и миру.

Приликом обављања редовних послова и задатака, полицијски службеници су у Лакташима у улици Карађорђева око 03,35 часова, уочили путничко возило марке „VW“, које се кретало кружним током и направило више кругова стварајући велику буку, а по уочавању полицијских службеника се удаљило великом брзином. Након краћег времена, након што је одбијало да се заустави на јасне свјетлосне знакове полицијских службеника, предметно возило је заустваљено и контролисано, којом приликом је утврђено да возилом управља лице А.Д., које се потом  оглушило на законито издато наређење полицијских службеника. У возилу се као сувозач налазило лице В.В. које је ометало полицијске службенике и оглушило се о законито издато наређење полицијских службеника.

Оба лица су подвргнута испитивању на присуство алкохола, којом приликом је код лица А.Д. утврђено присуство од 0,86 г/кг, а код лица В.В. присуство од 1,47 г/кг алкохола у организму.

О свему наведеном обавијештен је дежурни судија Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје.