Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Извршена криминалистичка обрада пет лица

| Бања Лука | Уторак, 27. фебруар 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 26.02.2024. године, извршили су криминалистичку обраду лица С.И. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Угрожавање сигурности“ и лица М.Њ., Д.П., Д.Б. и С.Р. сви из Бањалуке због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Тешка тјелесна повреда“.

Лице С.И. сумњичи се да је 25.02.2024. године око 04,00 часова оштећеном лицу пријетило на начин да је у угоститељском објекту у Бањалуци истом прислонило пиштољ на главу, потом га одгурнуло и удаљило се у непознатом правцу, док се лица М.Њ., Д.П., Д.Б. и С.Р. сумњиче да су истог дана око 16,30 часова, физички напала лице С.И. услед чега је задобило тјелесне повреде у предјелу главе и тијела, те му је љекарска помоћ указана на Универзитетско – клиничком  центру Републике Српске у Бањој Луци.

Током криминалистичке обраде од лица С.И. уз потврду је одузет пиштољ калибра 7,65 мм са припадујућим оквирима и муницијом и пушка М48 калибра 7,9 мм.

Против власника наведеног угоститељског објекта слиједи покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из члана 18. Закона о јавном реду и миру, а против власника одузетог оружја лица Р.И. из Бањалуке прекршајног поступка због почињеног прекршаја из члана 40. Закона о оружју и муницији.

Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.