Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Колегиј министра Карана у ПУ Мркоњић Град

| Бања Лука | Уторак, 27. фебруар 2024.

Стање безбједности на подручју Републике Српске је добро, а посљедње акције полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске говоре о опредјељености за борбу против криминала и корупције и процесуирање извршилаца најтежих кривичних дјела, констатовано је на Колегију министра унутрашњих послова Републике Српске у ужем саставу који је одржан у Полицијској управи Мркоњић Град.

 На колегију којем су присуствовали директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, начелници оперативних управа Министарства у сједишту и начелник Полицијске управе Мркоњић Град Милан Милекић, анализиране су активности полицијских службеника по свим сегментима безбједности.

Начелник Милекић је министра упознао са стањем безбједности на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град, које је оцијењено задовољавајућим. Имајући у виду број смртно страдалих у саобраћају на подручју ове Полицијске управе, закучено је да је потребно уложити додатне напоре свих субјеката задужених за безбједност саобраћаја, како би се овакве трагедије у будућности избјегле.

На Колегијуму су анализиране и активности које се односе на борбу против тероризма и екстремизма, мигрантску кризу, као и сарадњу и размјену оперативних информација са полицијама из региона и шире.