Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализација кампање „Поштуј живот, а не оружје“

| Бања Лука | Сриједа, 28. фебруар 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Фоча у сарадњи са УНДП-ом БиХ почели су са реализацијом превентивне кампање „Поштуј живот, а не оружје“, која се проводи од 15. фебруара до 31. марта 2024. године уз подршку Развојног програма УН и агенција за спровођење закона у БиХ.

Циљ ове кампање ја да се грађани упознају са нестручном употребом ватреног оружја, као и о посљедицама илегалног посједовања оружја.

У току 2023. године на подручју Полицијске управе Фоча је евидентирано 13 кривичних дјела Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја" и 18 прекршаја из области Закона о оружју и муницији (14) и Закона о јавном реду и миру Републике Српске (4).

Полицијски службеници Полицијске управе Фоча су грађанима подијелили летке који садрже основне информације о одговорном држању оружја и о предаји оружја, а потом су ученике завршних разреда основних школа упознали са прописима кроз интерактивни квиз о познавању ове проблематике.

Апелујемо на грађане који посједују легално оружје да га чувају на прописан начин и подсјећамо грађане који посједују нелегално оружје, да подлијежу амнестији уколико га добровољно предају у најближу полицијску станицу или позивом на број 122.