Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Током викенда 11 лица прекршајно санкционисано због злоупотребе опојне дроге

| Бања Лука | Понедељак, 25. март 2024.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, током викенда, предузимајући мјере и радње у циљу спречавања злоупотребе опојних дрога, лишили су слободе 11 лица.
Полицијски службеници током викенда, лишили су слободе лица К.С. из Лакташа, З.К. из Сарајева, Д.Р., М.Б., Д.З., С.Т., сви из Бањалуке и М.М. из Шибеника због почињеног прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога. Код лица Д.Р. пронађена је и привремено одузета једна ПВЦ врећица у којој се налазила бијела прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Кокаин“, а код лица Д.З. пронађена је и привремено одузета прозирна ПВЦ врећица у којој се налазила одређена количина жуте прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опјну дрогу „Спид“. Код лица К.С., З.К., М.Б., М.М. и С.Т. пронађена је и одузета зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“ укупне бруто масе 39,6 грама.
Полиијски службеници Полицијске управе Бањалука, лишили су слободе два лица, Л.Ш. из Горњег Вакуфа и  А.Ш. из Шибеника, због почињеног прекршаја из члана 17. Закона о јавном реду и миру. Приликом обављања редовних послова и задатака, полицијски службеници су уочили наведена лица како конзумирају импровизовану цигарету  тзв. џоинт у којој се налазила одређена количина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“.
Приликом контроле путничког возила марке „BMW“ у Бањалуци, лице З.Б. из Бањалуке, које је управљало возилом подвргнуто је испитивању на присуство опојних дрога, којом приликом је утврђено присуство опојне дроге „ТХЦ“ у организму. Лице З.Б. лишено је слободе, због почињеног прекршаја из члана 173. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.
У Бањалуци, 24.03.2024. године, лице Д.Р. из Бањалуке, лишено је слободе због почињеног прекршаја из члана 220. Закона о основама безбједности саобраћаја БиХ. Приликом обављања редовних послова и задатака,  полицијски службеници су око 21,30 часова у Бањалуци, ради вршења контроле зауставили путничко возило марке „Opel“, којом приликом је лице Д.Р. које је управљало возилом, одбило да се подвргне испитивању на присуство опојних дрога.