Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град стање безбједности задовољавајуће

| Мркоњић Град | Уторак, 26. март 2024.

У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 26.03.2024. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец фебруар 2024. године. Конференцији су присуствовали начелник Полицијске управе Милан Милекић, замјеник начелника Полицијске управе Бранислав Караулац, начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић и начелник Oдјељења полиције Горан Рољић.
Уводним излагањем, присутнима се обратио начелник Полицијске управе Милан Милекић, који је истакао да је у фебруару мјесецу 2024. године стање безбједности на подручју Полицијске управе Мркоњић Градбило задовољавајуће, те да у извјештајном периоду није било евидентираних кривичних дјела нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана.Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.
Милекић је истакао да је у посматраном периоду евидентирано 9 (20) кривичних дјела, мање за 55% у односу на упоредни период. Сва евидентирана кривична дјела су из области општег криминалитета. Коефицијент расвијетљености свих кривичних дјела, као и коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 100%.
У фебруару мјесецу 2024. године евидентирано је 16 (4) случајева нарушавања јавног реда и мира.Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентираноје 20 (5) прекршаја, више за 15 прекршаја.
Што се тиче безбједности саобраћаја, Милекић је истакао да је евидентирано 14 (14) саобраћајних незгода, што је на истом нивоу као у упоредном периоду. Евидентирано је 6 (2) саобраћајних незгода са настрадалим лицима, 1 са тешко повријеђеним лицима и 5 са лакше повријеђеним лицима. Није било евидентираних саобраћајних незгода са погинулим лицима.
Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја је искључено 100 (62) возача више за 61,3% у односу на упорeдни период, од чега највише због вожње под утицајем алкохола 91 (55) возач. Такође, из саобраћаја су искључена 24 (33) возила.