Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У акцији МУП-а Српске крв дарује око 900 припадника

| Бања Лука | Уторак, 26. март 2024.

        Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је данас да ће око 900 припадника МУП-а учествовати у акцији добровољног давања крви коју Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује поводом Дана полиције, 4. априла, те указао на хуману компоненту као важан дио посла полиције.

          Министар Каран је рекао да је ово традиционална активност Министарства, која свједочи о великом броју примјера хуманог рада припадника МУП-а.
          Он је указао да је та хумана компонента такође важан дио посла полиције, поред основних задатака да спречава криминалитет, брине о јавном реду и миру, саобраћају.
          Министар Каран је навео да су крв данас дали ученици Средње школе унутрашњих послова и кадети Полицијске академије.
"Они су наша будућност и наша снага. Кроз полицијски посао и њихову мотивацију 
зашто желе да буду полицајци, често ће рећи `желимо да будемо припадници МУП-а зато што желимо помагати људима", рекао је Каран, који је данас са директором полиције Синишом Кострешевићем обишао припаднике МУП-а који су добљовољно дали крв.
Директор Завода за трансфузијску медицину Гордана Гузијан истакла је да је ово традиционална акција која траје дужи низ година, организује се широм Српске и за коју се пријавио велики број учесника.
            "Овим почињемо прикупљања резерви крви за предстојеће празнике, тако да ћемо тиме у свим нашим службама обезбиједити резерве крви за предстојећи период", нагласила је Гузијанова.
Она је подсјетила да су у претходом периоду организоване многе акције добровољног давања крви, прије свега са средњим школама, у шта су се укључиле и локалне организације Црвеног крста. Ученик трећег разреда Средње школе унутрашњих послова Стефан Дамјановић из Бијељине рекао је да крв даје први пут, задовољан јер је у прилици да може и на овај начин да помогне грађанима.
 
Акције добровољног даривања крив организоване су данас и у Источном Сарајеву и Добоју, а током ове седмице, биће организована и другим крајевима Републике Српске.