Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишена слободе држављанка Словеније

| Фоча | Уторак, 26. март 2024.

Полицијски службеници Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Фоча, 25.03.2024. године у 13,50 часова лишили су слободе лице Т.З.. држављанку Словеније због постојања основа сумње да је починила кривично дјело „Недозвољена производња и промет опојних дрога“.
Наиме, полицијски службеници су  на основу плански спроведених мјера и радњи дана 25.03.2024. године око 07,30 часова у ул. Игманског марша у Фочи зауставили и контролисали лице Т.З. која је управљала возилом „Toyota“. Због сумње да се у возилу могу пронаћи предмети и трагови у вези кривичног дјела „Недозвољена производња и промет опојних дрога“, на основу усмене наредбе Основног суда у Фочи  извршен је претрес возила и лица. Том приликом код Т.З.  пронађене су  и одузета двије кесице у којој се налази бијела прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „кокаин“, укупне бруто масе  63,31 грам, те провидна фолија  у којој се налази грумен биљне зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуана“ , бруто масе 0,62 грама и  прецизна вага за мјерење.
 У  току је даљи рад на документовању и комплетирању предмета, а након криминалистичке обраде Т.З. ће уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу у току дана бити предата Окружном јавном тужилаштву Требињена даље поступање.