Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Дефиле Полицијског оркестра, ТТ збор и показна вјежба Бањалучанима за Дан полиције

| Бањалука | Недеља, 31. март 2024.

          Музичким дефилеoм Полицијског оркестра кроз центар Бањалуке, техничко- тактичким збором и показном вјежбом полицијских службеника Полицијске управе Бањалука и Јединице жандармерије ПУ Бањалука на Тргу Крајине, обиљежен је Дан полиције Републике Српске у највећем граду Српске.
          Догађају су присуствовали ресорни министар Синиша Каран, директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, као и бројни грађани Бањалуке.
       Министар Каран је поручио да овај догађај осмишљен са циљем показивања вјештина и опреме припадника МУП-а  Српске са поруком да грађани имају доброг партнера у МУП-у Српске.
Министар Каран је честитао припадницима МУП-а на успјешно изведеној показној вјежби, те истакао да се на овај начин показало колико се улаже у Министарство и како се припадници сналазе у кризним и талачким ситуацијама.
Он је нагласио да је важно подстаћи и младе људе да буду дио МУП-а, али и грађане да имају доброг партнера и да су безбједни.
Према његовим ријечима, ниво безбједности је у протеклом периоду подигнут на већи ниво и видљива је грађанима како би им се улио осјећај сигурности.
Министар Каран је оцијенио да су припадници МУП-а данас показали да су способни да ефикасно дјелују у кризним ситуацијама.
"Можемо рећи да имамо полицијске снаге које су спремне да се суоче са највећим безбједносним изазовима и да је то резултат свакодневног и вишегодишњег рада и труда", нагласио је министар Каран. Ресорни министар је рекао да ће се истим темпом наставити и у будућности, као и да ће Влада Српске наставити да улаже у МУП.
Командир Јединице жандармерије Бањалука Данко Вујичић који је руководио показном вјежом на Тргу Крајине подсјетио је да МУП у сусрет Дану полиције традиционално на Тргу Крајине организује тактичко-технички збор.
"У склопу вјежбе грађани су могли да виде обученост, спремност и владање специјалистичким вјештинама припадника Жандармерије приликом извршавање најсложенијих задатака", навео је командир Вујичић.
Он је рекао да су присутни грађани данас највише били заинтересовани за изложена специјална оклопна возила "Вихор" и "Деспот" и наоружање које користе припадници МУП-а, те службени пси.