Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници расвијетлили кривична дјела по непознатом починиоцу

| Требиње | Уторак, 21. мај 2024.

Полицијска управа Требиње је одржала конференцију за медије на којој су представљени резултати рада за мјесец април 2024. године, са упоредним показатељима из истог периода 2023. године. Резултате су представили начелник Полицијске управе Требиње, Синиша Лакета, начелник Сектора полиције, Миодраг Јанковић и начелник Сектора криминалистичке полиције, Љубомир Супић.

Начелник Синиша Лакета у свом излагању је рекао: „Стање безбједности на подручју Полицијске управе Требиње је оцијењено као „задовољавајуће“. Полицијски службеници ће у наредном периоду да врше појачане активности по свим сегментима рада с обзиром да су матурске и другарске свечаности у наредним данима. Такође, туристичка сезона је почела, очекује се низ концерата и других догађаја у Требињу који ће привући велики број људи због чега бих апеловао на све грађане да поштују законске прописе. Биће појачано присуство полиције на улицама у Источној Херцеговини“.

Начелник Сектора полиције, Миодраг Јанковић је рекао: „У  априлу 2024. године евидентиранo je 20 случајева нарушавања јавног реда и мира за која је  пријављено 26 (мање за три) лица од којих је један (мање за 13) повратник. Евидентиран је један малољетник. Од  укупно  евидентираних случева: 16 (више за два) је са једним извршиоцем и  четири (мање за два) са два до четири извршиоца. Ни у овом ни у упоредном периоду нису забиљежена нарушавања са пет и више извршилаца. Евидентирана је 31 саобраћајна незгода (више за пет) од којих: једна (мање за три) са тешко и четири (више за три) са лакше повријеђеним лицима. Број евидентираних СН са материјалном штетом је 26 (више за пет).

 Начелник Сектора криминалистичке полиције, Љубомир Супић је рекао: „Полицијска управа Требиње је, у априлу 2024. године, евидентирала 14 кривичних дјела (мање за осам) кривичних дјела од којих се на општи криминалитет односи 11 (мање за 10 ), на привредни криминалитет два ( у упоредном ниједно) и на безбједност јавног саобраћаја једно (у упоредном ниједно). Надлежним тужилаштвима поднесено је 10 извјештаја против 16 лица (13 мушког пола и 3 женског пола). Од укупног броја пријављених лица три су повратници. Од укупног броја кривичних дјела 11 су била по познатом извршиоцу док је три по непознатом и иста су  расвијетљена. Сва кривична дјела су  у овом периоду документована“.