Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела 82 одсто

| Бијељина | Четвртак, 23. мај 2024.

У просторијама Полицијске управе Бијељина одржана је данас редовна конференција о резултатима рада за мјесец април текуће године. На конференцији је речено да је број кривичних дјела на подручју Полицијске управе Бијељина смањен у априлу за седам одсто у односу на исти период прошле године, а коефицијент укупне расвијетљености је 82 одсто.
Евидентирано је девет случајева из области злоупотребе дроге, од тога четири кривична дјела и пет прекршаја, одузето је више од два килограма марихуане и у акцији "Качкет" пријављено пет осумњичених за неовлашћену производњу и промет наркотика. Почињена су 72 кривична дјела, од којих је 50 расвијетљено, евидентирано је 65 починилаца кривичних дјела од чега су  два малољетника
         Забиљежено је једно кривично дјело полно узнемиравање и два кривична дјела сексуалног злостављања и искориштавања дјетета.
У  априлу мјесецу је евидентирано је шест кривичних дјела против живота и тијела, од тога четири тјелесне повреде и двије тешке тјелесне повреде и сва су расвијетљена.
           У опадању је број тешких крађа за 33 одсто у односу на април прошле године, евидентирана су два разбојништва, од тога једно у покушају и оба су расвијетљена.
У области привредног криминалитета откривена четири кривична дјела и тужилаштву пријављена три лица, а укупна противправно стечена имовинска корист је 56.715 КМ.
На подручју ПУ Бијељина забиљежена су 23 случаја нарушавања јавног реда и мира, од чега су 13 туча и физички напад, 10 вријеђање, седам свађа, вриска и непристојно понашање. Међу извршиоцима је 25 мушкараца и четири жене.