Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током акције евидентиран 101 прекршај возача двоточкаша

| Приједор | Петак, 24. мај 2024.

Полицијска управa Приједор у периоду од 21. до 23. маја реализовала је регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда и бицикла.
Током акције контролисанo је укупно 183 возача мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда и бицикла. Због почињеног 101 прекршаја из области безбједности саобраћаја који су били акценат акције санкционисано је 98 учесника у саобраћају.
Највећи број прекршаја односи се на неношење заштитне кациге, укупно 65. Четири возача санкционисана су због управљања мотоциклом и лаким мотоциклом без положене категорије „А“ и подкатегорије „А1“, три возача због управљања нерегистрованим мотоциклом или мопедом и један возач због управљања мотоциклом/мопедом под дејством алкохола. 
У наведеном периоду појачане контроле полицијски службеници Полицијске управе Приједор евидентирали су и 57 прекршаја који нису били акценат акције.
Имајући у виду предстојећи период туристичке сезоне када се очекује повећан број возила на јавним путевима, Полицијска управа Приједор апелује на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, а посебно на возаче мотоцикала, лаких мотоцикла и мопеда да приликом учествовања у саобраћају користе заштитну опрему.