Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција „ЕСКАДРОН“ – 19 лица лишено слободе, пронађен кокаин и марихуана

| Бањалука | Уторак, 28. мај 2024.

У оквиру оперативне акције кодног назива „Ескадрон“, полицијски службеници Полицијске управе Бањалука у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет, Специјалном антитерористичком јединицом и Јединицом жандармерије Министарства унутрашњих послова, данас су лишили слободе 19 лица, В.М., Б.Ђ., А.Ћ., Д.П., М.Л., Г.С., С.С., М.Ћ., В.М., М.Т., М.Б., Д.Ј., Д.П., А.Р., Б.М., А.П., З.В., З.Б. и М.Р. сви из Бањалуке, због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.
На основу наредби Окружног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука данас су извршени претреси на више локација на подручју Града Бањалука, а у оквиру акције пронађено je и одузето укупно око 900 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Кокаин“, 1.100 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“, новац у износу од 35 000 КМ, опрема за паковање, више дигиталних вага за прецизно мјерење и мобилних телефона, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.
За два лица која су обухваћена акцијом „Ескадрон“ се интезивно трага, док се лице Р.П. из Бањалуке, налази у притвору.
Све мјере и радње у оквиру акције реализују се под надзором Окружог јавног тужилаштва Бањалука и Окружног суда Бањалука, а након завршене криминалистичке обраде лица ће уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предата у надлежност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.