Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Злоупотребном службеног положаја продало општинско земљиште по мањој вриједности

| Бања Лука | Понедељак, 10. јун 2024.

Управа криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске 10.06.2024. године Окружном јавном тужилаштву Добој поднијела је Извјештај о извршеном кривичном дјелу против лица иницијала З.В. из Брода, због основа сумње да је извршило кривично дјело „Злоупотреба службеног положаја“ и против лица иницијала Г.В. из Модриче, због основа сумње да је извршило кривично дјело „Злоупотреба процјене“.

За лице иницијала З.В. постоји основ сумње да је у својству одговорног лица Општине Брод закључило уговор о продаји општинског земљишта са једним привредним друштвом из Градишке иако је знало да земљиште има већу тржишну вриједност, док за лице иницијала Г.В. постоји основ сумње да је као овлаштени процјенитељ злоупотријебио овлаштење вјештака за  процјену, те је задату процјену  извршило паушално и уопштено по значајној мањој вриједности у односу на раније утврђиване процјене тржишне вриједности.

За наведени начин лица иницијала З.В. и Г.В. су Општину Брод оштетила за износ од 287.655,98 КМ, а привредно друштво из Градишке је остварило противправну имовинску корист у истом износу.