Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У акцији „Ролекс“ до сада слободе лишено десет лица због промета опојном дрогом

| Бања Лука | Уторак, 11. јун 2024.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске спровде оперативну акцију кодног имена „Ролекс“, а на основу размјене оперативних информација са ЕУРОПОЛ-ом у циљу процесуирања већег броја лица која су заједничким дјеловањем у периоду од краја 2019. до поетка 2021. године, дјелујући као организована криминална група, неовлашћено прометовали опојном дрогом на територији БиХ, Црне Горе и других земаља региона Западног Балкана.
         На основу наредбе Суда БиХ, у току су претреси стамбених и пословних објеката као и превозних средстава на укупно 24 локације на подручју Бањалуке, Фоче, Билеће, Лакташа, Дрвара и Кантона Сарајево.
У току досадашњих активности на ширем подрују БиХ слободе је лишено десет лица над којима се спроводи криминалистичка обрада.
Акцију Ролекс“, спроводи Управа за организовани и тешки криминалитет уз подршку полицијских службеника Јединице Жандармерије  МУП, Специјалне антитерористичке јединице, те полицијских управа Бањалука, Требиње и Фоча, а акција се спроводи у сарадњи са Државном агенцијом за истраге и заштиту БиХ и МУП-ом Ливањског Кантона.
Све мјере и радње се предузимају под надзором  Тужилаштва БиХ.