Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Коефицијент укупне расвијетљености у мају износи 96,2%

| Требиње | Уторак, 11. јун 2024.

Полицијска управа Требиње је одржала конференцију за медије на којој су представљени резултати рада Полицијске управе Требиње за мјесец мај 2024. године, са упоредним показатељима из маја 2023. године. Резултате су представили начелник Полицијске управе Требиње, Синиша Лакета, начелник Сектора полиције Миодраг Јанковић и начелник Сектора криминалистичке полиције, Љубомир Супић.
     Начелник Лакета је рекао: „На основу свих показатеља стање безбједности у мају цијенимо као „задовољавајуће“. Коефицијент укупне расвијетљености износи 96,2% (+9,3%) док коефицијент расвијетљености по непознатом починиоцу износи 66,7%. С обзиром на предстојећу туристичку сезону, у којој се очекује велики број гостију на подручју источне Херцеговине, апеловао бих прије свега на учеснике у саобраћају да поштују законске прописе, али и на власнике угоститељских објеката. Полицијски службеници ће реализовати појачане активности с циљем очувања повољног стања безбједности.
         Начелник Јанковић је рекао: „У мају 2024.године евидентиранo je 15 (мање за 44.4%) случаја нарушавања јавног реда и мира за која је  пријављено 18 (мање за 40%) лица од којих су два повратници. Од укупног броја случајева нарушавања јавног реда и мира највише их је извршено на тргу/улици, док је најчешћи узрок био бахато и дрско понашање. Евидентирано је 35 саобраћајних незгода (више за осам) од којих: једна са погинулим лицем, четири (више за три) са  тешко и девет (више за шест) са лакше повријеђеним лицима. Број евидентираних незгода са материјалном штетом је 21 (мање за  двије). У овим незгодама учествовалa су  укупно64 (више за 14) возила.
        Начелник Супић је рекао: „Полицијска управа Требиње је, у мају 2024. године, евидентирала 26 кривичних дјела (више за једноод којих се на општи криминалитет односи 25 (више за четири) и на безбједност јавног саобраћаја једно. Надлежним тужилаштвима поднесена су 22 извјештаја против 25 лица (24 мушког пола и једно женског пола). Од укупног броја пријављених лица четири су повратници. Од укупног броја кривичних дјела 23 су била по познатом извршиоцу док су три по непознатом од којих су два  расвијетљена.