Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Бијељина задовољовајуће стање безбједности

| Бијељина | Сриједа, 19. јун 2024.

У просторијама Полицијске управе Бијељина одржана је данас редовна конференција о резултатима рада за мјесец мај текуће године.

          На данашњој конференцији је речено  да је тoком протеклог мјесеца евидентирано смањење броја кривичних дјела за преко 22%. У мјесецу мају надлежним тужилаштвима поднесено је 55 извјештаја против 48 лица, због основа сумње да су починили 59 кривичних дјела. Евидентирао је 48 извршиоца кривичних дјела од чега је један малољетник. Коефицијент укупне расвјетљености у мјесецу мају износи око 85%. Током мјесеца маја за око 29% смањен је  број кривичних дјела општег криминалитета, док је за 22% мањи број имовинских кривичних дјела. Евидентирано је 10 случајева у вези са злоупотребом опојних дрога, од чега су три кривична дјела и седам прекршаји.

 Евидентирано је 40 случајева нарушавања јавног реда и мира, у којима је евидентирано 49 прекршаја а 29 извршилаца. Током мјесеца маја поднесено је  шест захтјева за покретање прекршајног поступка, док је издато 38 прекршајних налога. Није било нарушавања јавног реда и мира од стране пет или више лица.

На подручју које покрива наша Управа у протеклом мјесецу пронађено је и евидентирано укупно шест   миграната.

Евидентиране су 94 саобраћајне незгоде, у овим незгодама теко је повријеђено 11 лица, док су 32 лица задобила лакше тјелесне повреде. На срећу нисмо имали лица која су смртно страдала. Током мјесеца маја полицијски службеници издали су 1.890 прекршајних налога, од чега је 214 возача искључено из саобраћаја и 30 возила. 

 С обзиром да је почела сезона годишњих одмора, апелујемо на грађане, да приликом одласка из својих домова, исте на адекватан начин заштите како би умањили ризик од ситуација у којим би криминогена лица, користећи непажњу или одсуство домаћина, могли угрозити или отуђити њихову имовину.