Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Смањен број кривичних дјела за 63%

| Фоча | Сриједа, 19. јун 2024.

У Полицијској управи Фочаданас 19.06.2024.године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец мај текуће године.

Присутним новинарима резултате рада за извјештајни период презентовао је замјеник начелника Васиљевић Раденко и начелник Одјељења полиције Воислав Крунић који су  на основу сагледавјућих параметара из области  криминалитета, јавног реда и мира и из области стања безбједности саобраћаја, стање безбједности на подручју Полицијске управе Фоча оцијенили као задовољавајуће.

Замјеник Васиљевић је истакао да је у посматраном периоду дошло до смањења броја извршених кривичних дјела  за 63%. Надлежним тужилаштвима поднесено је девет извјештаја о почињеним кривичним дјелима. Коефицијент укупне расвјетљености износи око 80%.

Начелник Одјељења полиције Крунић је истакао да је у мјесецу мају смањење броја нарушавања јавног реда и мира за 60,9%, односно евидентирано је девет  нарушавања јавног реда и мира у односу на упоредни период 2023. године када су забиљежена 23 нарушавања. Није било нарушавања јавног реда и мира у већем обиму. Начелник Крунић је изјaвио да је у мјесецу мају евидентирано 37 саобраћајних незгода што је повећање за 23,3% у односу на претходну годину када је забиљежено 30 саобраћајних незгода. Од укупног броја, три саобраћајне незгоде су са теже повређеним, а шест саобраћајних незгода са лакше повређеним лицима. У извјештајном периоду није било незгода са погинулим лицима. Такође у  мјесецу мају евидентиран је један прекршај из области закона о производњи и промету опојних дрога.

 Начелник Крунић је упутио апел свим возачима и учесницима у саобраћају да брзину кретања возила прилагоде условима и стању пута, а све из разлога повећавања броја саобраћајних незгода због повећаног интензитета саобраћаја у току туристичке сезоне.  Напоменуо је да ће из тог разлога у наредном периоду бити повећано присуство полицијских службеника на путним комуникацијама које су у надлежности наше Управе.