Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

У Фочи реализације кампање „Поштуј живот, а не оружје“

| Фоча | Уторак, 27. фебруар 2024.

У оквиру  обиљежавања превентивне кампање „Поштуј живот, а не оружје“, полицијски службеници Полицијске управе Фоча , ће сутра 28.02.2024. године у 12,00 часова, на Тргу Краља Петра у Фочи дијелити промотивни материјал и том приликом разговарати са грађанима о одговорном власништву над оружјем и процедурама у случају сазнања о нелегалном посједовању или проналаску ватреног оружја.

У циљу едукације дјеце и младих, у оквиру овог догађаја биће организован и квиз о познавању ове проблематике.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује кампању „Поштуј живот, а не оружје“ уз подршку Развојног програма Уједињених нација и агенција за спровођење закона у БиХ, са циљем позива грађанима на конкретну општу акцију, како би се спријечили  случајеви употребе оружја, те превенирао и смањио посјед нелегалног оружја.

Кампања је подржана кроз пројекат „Превенција и смањење посједа илегалног оружја у БиХ“ који финансирају Њемачка, Холандија, Шведска, Француска, Уједињено краљевство и Норвешка, уз подршку Европске уније, кроз Мултилатерални повјерилачки фонд Уједињених нација (МPTF) а проводи  UNDP у БиХ.

Изјава за медије планирана је у 12,00 часова, прије почетка активности.