Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

Обиљежавање 7. марта, Међународног дана сјећања на страдале полицајце

| Бања Лука | Сриједа, 06. март 2024.

Седми март, Међународни дан сјећања на страдале полицијске службенике обиљежава се широм свијета окупљањем и одавањем признања полицијским службеницима који су дали своје животе  у име опште безбједности.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске ће овај дан обиљежити сутра 07.03.2024. године одавањем почасти  полицијским службеницима који су живот изгубили у служби или у вези са службом.

Тим поводом планиране су сљедеће активности:

-У 08,45 часова, кадети 26. класе  Полицијске академије и девете класе Средње школе унутрашњих послова постројиће се испред Управе за полицијско образовање у Центру за обуку у Залужанима и на јутарњој заповијести одаће почаст страдалим припадницима МУП-а, након чега ће се у просторијама Управе за полицијско образовање са почетком у 09,00 часова, одржати округли сто поводом обиљежавања овог дана.

Сниматељи ће у 08,45 часова имати прилику да узму кадрове, након чега су предвиђене изјаве за новинаре.

- У 12,00 часова, министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран ће са начелником Полицијске управе Зворник Александром Васиљевићем положити вијенац на спомен обиљежје Драгану Ђурићу у Полицијској управи Зворник, полицијском службенику који је убијен 2015. године у терористичком нападу.

Изјаве за новинаре су планиране након одржавања парастоса и полагања вијенаца.