Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Директор полиције Републике Српске др Урош Пена и шеф Полиције Брчко дистрикта Горан Лујић одржаће сутра, 17. децембра 2009. године у 9,30 часова у великој сали Министарства унутрашњих послова Републике Српске (Булевар Десанке Максимовић бр.7) у Бањалуци прес конференцију поводом  акција „Радуша“ и „Делфин“. Акције „Радуша“ и „Делфин“ односе се на доказивање неовлаштеног стављања у промет опојних дрога од стране организованих криминалних група на подручју које покрива Центар јавне безбједности Бијељина и Полиција Брчко дистрикта У акцијама учествују припадници Управе криминалистичке полиције РС, центара јавне безбједности Бијељина, Добој, Бањалука и Требиње, Полиције Брчко дистрикта, МУП Херцеговачко-неретванског кантона и Полицијске управе Чапљина.

| Бањалука | Сриједа, 16. децембар 2009. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо и директор полиције РС др Урош Пена присуствоваће сутра, 16. децембра 2009. године у 11 часова округлом столу „Методологија изградње система интегритета у институцијама Републике Српске у сузбијању корупције“ који ће бити одржан у амфитеатру Управе за полицијско образовање МУП РС (Булевар  Војводе Живојина Мишића 10а). Прва фаза пројекта „Методологија изградње система интегритета у институцијама Републике Српске у сузбијању корупције“ успјешно је завршена и састоји се у одређивању корупционог скора, ради утврђивања стања, анализе активности на превенцији, сузбијању, спречавању и санкционисању корупције у Министарстрву унутрашњих послова Републике Српске и стварању претпоставки за доношење тзв. плана интегритета МУП РС, као системске интерне и аутономне антикорупцијске мјере превентивног карактера.. У прилогу акта је програм рада округлог стола. Изјаве за медије планиране су у 11,20 часова.

| Бањалука | Уторак, 15. децембар 2009. | Опширније


     Министар унутрашњих послова Републике Српске посјетиће сутра, 11. децембра 2009. године општину Бијељину и Брчко дистрикт: -         У 11 часова министар Чађо отвориће нове просторије Подручног одјељења цивилне заштите Бијељина (бивши Сабирно-продајни центар у касарни „Војвода Степа Степановић“). -         У 13 часова министар Чађо састаће са градоначелником Брчко дистрикта Драганом Пајићем. Изјаве за новинаре планиране су  и у Бијељини и након састанка са градоначелником у Брчко дистрикту.      

| Бијељина | Четвртак, 10. децембар 2009. | Опширније


С обзиром на предстојеће празничне дане, које често прати и употреба пиротехничких средстава, припадници Центра јавне безбједности Требиње ће, ових дана, грађанима дијелити летке под називном «Петарде нису играчке». Циљ је да се грађани упознају са нежељним посљедицама које могу изазвати пиротехничка средства, те да се славље, због употребе пиротехничких средстава, у тренутку, може претворити у трагедију. План подјеле летака: Требиње - 11.12.2009.године: 07,00-11,00 часова подјела летака у школама и испред ОШ Јован Јовановић Змај 11,00 часова на градском тргу. У осталим општинама планирано је да промотивни материјал-леци буди дијељени у основним и средњим школама и то: Билећа - понедјељак, 14.12.2009.године, Гацко- уторак 15.12.2009.године, Невесиње-сриједа 16.12.2009.године, Берковићи-четвртак 17.12.2009.године, Љубиње петак - 18.12.2009.године, Позивамо медије да пропрате ове активности. Изјава за медије, у Требињу, планирана је за сутра 11.12.2009.године, у 11,15 часова, на градском тргу.

| Требиње | Четвртак, 10. децембар 2009. | Опширније


Припадници ПС Добој 1, 11.12.2009. године у 09,00 часова, ученицима Економске школе одржаће предавање на тему: „Не постоји безопасна пиротехника“. Циљ овог предавања је да се ученици упозоре на опасности и посљедице које настају незаконитом и нестручном употребом пиротехничких средстава. С обзиром да је примјена петарди и осталих пиротехничких средстава, као и незаконита употреба оружја нарочито изражена у периоду новогодишњих и божићних празника, МУП РС израдио је и промотивни летак који ће бити подијељен ученицима и осталим грађанима, како би их упозорили да петарде нису играчке и да не постоји безопасна пиротехника. Позивамо новинаре да пропрате наведене активности полиције ПС Добој 1.

| Добој | Четвртак, 10. децембар 2009. | Опширније


Поводом обиљежавања 09. децембра, Свјетског дана борбе против корупције, Министарство унутрашњих послова Републике Српске је израдило летак са поруком – зауставимо корупцију, који ће у току дана бити дистрибуиран грађанима у свим општинама на подручју Центра. Ово је само једна од активности коју МУП РС проводи у оквиру реализације пројекта Борба против корупције, који је покренут 2007. године. На подручју Источног Сарајева као и свих општина које су у надлежности Центра, радници полиције ће, поред својих редовних активности, грађанима дијелити поменути летак са циљем информисања јавности о начину пријаве корупције. Позивом на бесплатан и заштићен телефонски број 051-219-300 грађани могу пријавити коруптивне радње и корумпиране појединце, те се на тај начин укључити у борбу против корупције. Поред наведеног броја, за пријаву корупције можете користити и бесплатан телефонски број – 122.

| И.Сарајево | Сриједа, 09. децембар 2009. | Опширније