Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na | Informisanje javnosti »

Pripadnice MUP-a učestvovale na godišnjoj konferenciji Međunarodne asocijacije žena u policiji

| | Četvrtak, 27. avgust 2015.

Pripadnice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske učestvovale su, od 23. do 27. avgusta ove godine, na 53. godišnjoj konferenciji Međunarodne asocijacije žena u policiji (IAWP), održanoj u Kardifu – Vels (Cardiff – Wales) u Velikoj Britaniji.

U okviru panel diskusija na konferenciji, pripadnice MUP-a Republike Srpske su prezentovale rad Mreže žena MUP-a RS, te sa učesnicama diskusije podijelile iskustva o njihovim realizovanim aktivnostima i projektima, kao i učešću u aktivnostima Mreže žena policajaca jugoistočne Evrope (WPON). Organizacija i rad Mreže žena MUP-a Republike Srpske, među učesnicama konferencije, prepoznati su kao primjeri dobre prakse.

Pripadnica MUP-a Republike Srpske Sanja Sumonja je na ovoj konferenciji preuzela ulogu ko-koordinatorke Regiona 15 IAWP-a (centralna i istočna Evropa) te će biti imenovana za članicu Odbora direktora IAWP-a.

Na konferenciji u Velikoj Britaniji je učestvovalo preko 600 žena policijskih službenika iz 72 zemlje svijeta, a ove godine obilježena je i stogodišljica osnivanja Međunarodne asocijacije žena u policiji.