Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Prilikom rasvjetljavanja krivičnog djela pronađena i oduzeta veća količina oružja i eksplozivnih materija čije držanje građanima nije dozvoljeno

| Doboj | Utorak, 15. januar 2019.

      Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, 14.01.2019. godine, identifikovali su lice V.Đ. (2000) sa područja grada Doboja, koje je istog dana iza ponoći sa vatrenim oružjem nanijelo oštećenja na elektro-napojnoj odnosno kontakt mreži, usljed čega je došlo do obustave željezničkog saobraćaja  na lijevom kolosijeku za vozove, koji saobraćaju na relaciji Maglaj-Doboj.
      Istog dana na području grada Doboja izvršen je pretres stana i drugih prostorija vlasništvo lica LJ.Đ. a koje koristi lice V.Đ., prilikom čega je  pronađen i oduzet puško-mit
raljez, sa tri okvira za municiju, 140 komada različite municije i okviri za automatsku pušku bez municije.       
      Operativnim saznanjima utvrđeno je da je lice V.Đ. od lica M.S. sa područja grada Doboja uzelo automatsku pušku 13.01.2019. godine, te da je istu vratilo drugog dana u podnevnim časovima. Kod lica M.S je pronađena i oduzeta automatska puška kao i tri okvira za municiju, gdje se u jednom okviru nalazilo devet komada municije.

      Takođe, istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi lica M.S., prilikom čega je pronađena i oduzeta jedna automatska puška, jedna prepravljena puška „Špagin“, ručni bacač raketa, 1689 komada različite puščane municije, tri tromblonska metka, tri ručne bombe i četiri komada trotilskog eksploziva.

      Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica V.Đ. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj za izvršeno krivično djelo „Oštećenje ili uništenje javnih uređaja“ i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok će protiv lica M.S., LJ.Đ. i M.S. biti dostavljen Izvještaj za izvršeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.