Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Kod tri lica pronađena opojna droga

| Prijedor | Utorak, 15. januar 2019.

       Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, prilikom sprovođenja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga,dana 13.01.2019. godine, oko 00,30 časova u Prijedoru, izvršili su kontrolu lica M.K. (1991) iz Prijedora, te tom prilikom privremeno oduzeli tri pvc vrećice sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“ u količini 10,20 grama. Nakon toga izvršeno je pretresanje stana i drugih prostorija koje koristi lice M.K. gdje je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto oko 42,80 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“ kao i 22,15 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.
      U odvojenim aktivnostima, dana 14.01.2019. godine, u Kozarskoj Dubici policijski službenici izvršili su kontrolu lica D.P. (1990) iz Kozarske Dubice te kod istog pronašli i privremeno oduzeli improvizovanu cigaretu sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu kao i kod lica A.A. (1995) iz Kozarske Dubice. Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija koje koriste navedena lica, kod lica D.P. pronađena je određena količina zalene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i digitalna vaga dok je tokom preduzimanja navedenih radnji pronađeno i privremeno oduzeto ukupno oko 7 grama opojne droge marihuane.
      Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica M.K. D.P. i A.A. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo
„Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.