Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Ministar Lukač sa ambasadorom Fildom

| Banja Luka | Četvrtak, 07. mart 2019.

      Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstvau BiH Metjuom Fildom (Metthew Field) o saradnji i budućim projektima između MUP-a Republike Srpske i Britanske ambasade u BiH.
      Ministar je ambasadora Filda upoznao da su borba protiv organizovanog kriminala i  terorizma i dalje prioriteti u radu MUP-a Republike Srpske, ali da će poseban izazov za sve u narednom periodu biti adekvatan odgovor na migrantsku krizu u zemlji.
      Ambasador Fild je istakao da Britanska ambasada ima dugogodišnju saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i drugim agencijama za provođenje zakona, naročito kroz projekat kojim se jačaju kapaciteti za borbu protiv teškog organizovanog kriminala i terorizma, uz efikasno i blagovremeno korištenje i razmjenu kriminalističko-obavještajnih podataka, a koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.
      
Ministar i ambasador složili su se na sastanku o neophodnosti pune implementacije Operativnog sporazuma BiH sa Europolom i uspostave zajedničke kontakt tačke za saradnju sa Europolom.