Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na | Informisanje javnosti »

Lišen slobode zbog KD davanje mita

| Banja Luka | Srijeda, 25. januar 2023.

 

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 25.01.2023. godine, izvršili su kriminalističku obradu lica A.D. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Davanje mita“.

Naime, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, 24.01.2023. godine u 22,35 časova u Banjaluci u ulici Petra Velikog, policijski službenici su izvršili zasutavljanje i kontrolu putničkog vozila marke „Jeep“ koje se nekontrolisano kretalo po kolovozu. Izvršenom kontorlom utvrđeno je da je vozilom upravljalo lice A.D., koje je odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu, te policijskim službenicima ponudio novčanicu u iznosu od 100 KM, kako bi odustali od vršenja službene radnje.

Lice A.D. je lišeno slobode, a predmetna novčanica je uz potvrdu oduzeta i o navedenom je obaviješten dežurni sudija Okružnog suda u Banjaluci.

Takođe, licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 220. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

O svemu je obavješten tužilac Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Davanje mita“, te da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica A.D dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u redovnoj proceduri.