Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Na području PU Banjaluka pojačane aktivnosti policije

| Banja Luka | Ponedeljak, 30. januar 2023.

 

 

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u dane 28. i 29.01.2023. godine preduzimali su pojačane aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja na području koje pokriva PU Banjaluka.

Operativno taktička mjera i radnja racija na području Policijske uprave Banjaluka izvršena je u više ugostiteljskih objekata, gdje je prilikom kontrole zatečeno 20 maloljetnih lica koja su konzumirala alkoholna pića, isti su alkotestirani i kod svih je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Obaviješten je Centar za socijalni rad Banja Luka, a maloljetna lica su predata roditeljima. Zbog činjenja prekršaja iz člana 25. Zakona o javnom redu i miru, odnosno točenja i posluživanja alkohola maloljetnim licima i očigledno pijanim licima izdato je pet prekršajnih naloga konobarima i odgovornim licima u ugostiteljskim objektima.     

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su 28.01.2023. godine oko 21,30 časova, prilikom izvođenja operativno taktičke radnje racija u ugostiteljskom objektu u Banja Luci, kod lica inicijala D.Ć iz Banja Luke pronašli i oduzeli pvc vrećicu sa 5,84 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu,više improvizovanih cigareta tzv. džoint sa tragovima sagorijevanja u kojima se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 1,4 grama, a kod lica inicijala S.M pronašli su i oduzeli 0,22 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Lica su lišena slobode i istima je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga. O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje.