Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Evidentirano krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“

| Trebinje | Srijeda, 01. februar 2023.

 

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 31. januara otkrili i evidentirali krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ iz člana 207. Krivičnog zakonika Republike Srpske, na štetu lica inicijala M.K. iz Trebinje.

Naime, policijski službenici su vršeći operativno-taktičnu mjeru i radnju opservaciju sa zasjedom uočili da je lice inicijala M.K. predalo jedno najlonsko pakovanje nepoznatog sadržaja licu inicijala V.N. Pretresom lice inicijala V.N. policijski službenici su pronašli jedan najlonski zamotuljak sa zeljastom biljnom materijom koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne težine 1,1 gr.

Nakon toga policijski službenici su izvršili pretres kuće, okućnice i pomoćnih prostorija koje koristi lice inicijala M.K. kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli dva mobilna telefona, jedan najlonski zamotuljak sa bijelom praškastom materijom koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu „spid“, ukupne mase sa pakovanjem 6,6 gr., jedan najlonski zamotuljak sa zeljastom biljnom materijom koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne težine 2,6 gr. i dvije tablete koje spadaju u grupu psihoaktivnih supstanci. 

Nakon konsultacija sa postupajućim tužiocem Okružnog javnogt užilaštva u Trebinje protiv lica inicijala M.K. će se dokumentovati krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, dok je licu inicijala V.N. uručne prekšajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.