Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Osumnjičen da je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 29.000 KM

| Banja Luka | Utorak, 14. mart 2023.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 10.03.2023. godine, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, Izvještaj protiv lica I.J. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Poslovna prevara“ i „Neizvršenje sudske odluke“.

Prijavljeno lice I.J. se sumnjiči da je krivično djelo „Poslovna prevara“ počinilo u vremenskom periodu od 20.04.2015. godine do 02.03.2017. godine, kojom prilikom je obavljajući poslove odgovornog lica u privrednom društvu iz Banjaluke, obmanuo dobavljača - drugo privredno društvo iz Banjaluke, na način da je prikazivao da će obaveze prema dobavljaču biti ispunjene, što nije učinjeno, čime je za sebe pribavio proitvpravnu imovinsku korist u iznosu oko 29.000 KM.

Takođe, lice I.J.  se sumnjiči da je krivično djelo „Neizvršenje sudske odluke“ počinilo kao odgovorno lice u privrednom društvu, na način da je svjesno izbjegavao da postupi po pravosnažnoj sudskoj odluci Osnovnog privrednog suda Banjaluka, kojom prilikom je dobavljaču - drugom privrednom društvu iz Banjaluke pričinio materijelnu štetu u novčanom iznosu oko 29.000 KM.