Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Koeficijent ukupne rasvjetljenosti iznosi 94,7%

| Trebinje | Utorak, 14. mart 2023.

Policijska uprava Trebinje je danas u sali za sastanke Policijske uprave održala redovnu koferenciju za medije na kojoj je načelnik PU Trebinje Siniša Laketa zajedno sa svojim prvim saradnicima prezentovao rezultate rada ove Uprave koji su ostvareno u februaru 2023. godine.

Načelnik Laketa je rekao: „U februaru 2023. godine, realizovali smo brojne aktivnosti koje su se odnosile na očuvanje povoljnog stanja bezbjednosti. Broj narušavanja javnog reda i mira je smanjen, dok je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda i krivičnih djela povećan. Bezbjednost u saobraćaju je odgovornih svih nas zajedno. Pored svih naših aktivnosti, ipak smo u februaru evidetirali dvije saobraćajne nezgode sa dva smrtno stradala lica. Tim rezultatima nismo zadovoljni i nastavićemo sa pojačanim aktivnostima. Do povećanja broja krivičnih djela je došlo zahvaljujući proaktivnom radu policijskih službenika. Imamo konstatan rad koji daje svoje rezultate iz mjeseca u mjesec. Ovdje bih naveo da je od 19 krivičnih djela, jedno nerasvjetljeno u februaru. Na osnovu svih pokazatelja cijenim stanje bezbjednosti zadovoljavajuće na području koje operativno pokriva Policijska uprava Trebinje“.

Načelnik Sektora policije Miodrag Janković u svom izlaganju je iznio podatke o evidentiranim narušavanjima javnog reda i mira, kao i o broju saobraćajnih nezgoda. Evidentirano je 15 narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno 30 lica. Najviše je počinjeno prekršaja po članu 8. i 12. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, po osam. Broj evidentiranih narušavanja javnog reda i mira je manji za 11,8% u odnosu na uporedni period. Broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda je 25, više za tri nezgode u odnosu na uporedni period. Dvije sa poginulim licima, dvije sa teško i četiri sa lakše povrijeđenim licima. Broj nezgoda sa materijalnom štetom je 17. U nezgodama učestvovalo je ukupno 47 vozila.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Velibor Vukoje je rekao: „PU Trebinje je, u februaru 2023. godine, evidentirala 19 krivičnih djela od kojih se na opšti kriminalitet odnosi 15 krivičnih djela, na zloupotrebu opojnih droga jedno, na privredni kriminalitet dva i na bezbjednost javnog saobraćaja jedno krivično djelo. Nadležnim tužilaštvima podneseno je 16 izvještaja protiv 18 lica od kojih su 17 muškog pola i jedno ženskog pola. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 94,7%.“