Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Podsticao nasilje i mržnju u Derventi

| Doboj | Utorak, 11. april 2023.

 

             Policijskoj stanici Derventa, 06.04.2023. godine, oko 20,15 časova, obratilo se lice inicijala D.K. iz Dervente, predsjednik jednog udruženja proisteklog iz Odbrambeno-otadžbinskog rata te prijavilo da je u svom poštanskom sandučetu pronašlo pismo sa uvredljivim i ponižavajućim sadržajem u kojem se nacionalno vrijeđa on, srpski narod i najviši funkcioneri Republike Srpske.

            Postupajući po prijavi policijski službenici Policijske stanice Derventa operativnim radom na terenu identifikovali su lice inicijala E.Z. iz Dervente, za koje postoji osnov sumnje da je izvršilo krivično djelo „Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje“.

Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 07.04.2023. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršili su pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi lice inicijala E.Z. iz Dervente, u cilju pronalaska tragova i predmeta koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti kompijuterska oprema, mobilni telefoni i drugi premdeti koji se dovode u vezu sa izvršenjen navedenog krivičnog djela.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će  protiv lica inicijala E.Z. biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.