Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Rasvijetljena četiri KD teška krađa

| Banja Luka | Utorak, 11. april 2023.

 

 Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 11.04.2023. godine, izvršili su kriminalističku obradu lica G.M. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da jepočinilo četiri krivičnih djela „Teške krađe“.

Lice G.M. se sumnjiči da jenavedena krivična djela počinilo na području Grada Banjaluka u vremenskom periodu od dana 06.03. do dana 09.04.2023. godine, na način da se je upotrebu fizičke snage i podesnog alata otvarao vrata i prozore balkona, a potom ulazio u unutrašnjost stanova, gdje je pronalazio i otuđivao novac, nakit, ručne satove. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 15.500 KM.

Izvršen je pretres stana koje koristi osumnjičeno lice, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenih krivičnih djela, a koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Osnovnog suda u Banjaluci, a lice G.M. je danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.