Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Posjeta polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane Republike Srbije

| Banja Luka | Četvrtak, 20. april 2023.

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor policije Siniša Kostrešević bili su danas domaćini  polaznicima 12. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO) iz Republike Srbije, koji borave u dvodnevnoj posjeti Republici Srpskoj i njenim institucijama. 

Ministar Karan je polaznike 12. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane upoznao sa bezbjednosnim izazovima sa kojima se susreće Republika Srpska i Ministarstvo.

Na sastanku je konstatovano da MUP Republike Srpske ima dobru saradnju sa Ministarstvom odbrane Srbije, odnosno sa Vojnom akademijom u Beogradu, na kojoj se trenutno školuje osam kadeta MUP-a Srpske.

U okviru posjete Ministarstvu unutrašnjih poslova, polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane su posjetili Centar za obuku u Zalužanima, gdje su obišli sve organizacione jedinice koje su smještene u okviru Centra.

Među slušaocima 12. klase, koja broji 15 polaznika, su generali i oficiri Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Narodne skupštine Republike Srbije, predstavnici ministarstava i vladinih institucija, predstavnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Srpske, Bezbednosno-informativne agencije i Srpske pravoslavne crkve.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske po prvi put ima svog predstavnika na školovanju na Visokim studijama bezbednosti i odbrane, a to je načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Borislav Šarić.