Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Kolegij ministra unutrašnjih poslova u PU Gradiška

| Gradiška | Utorak, 25. april 2023.

 
 
     Stanje bezbjednosti na području Republike Srpske je dobro i sa aspekta rada policije preduzet je niz  aktivnosti da ono tako bude, iako smo u proteklom periodu imali nekoliko javnih skupova koji su predstavljali bezbjednosni izazov i za građane, ali i samo Ministarstvo - zaključeno je na kolegiju koji je održao ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan u Policijskoj upravi Gradiška.
     Na kolegiju kojem su prisustvovali direktor policije Siniša Kostrešević, načelnici operativnih uprava Ministarstva u sjedištu i načelnik PU Gradiška Slobodan Torbica,  zaključeno je da je stanje u oblasti bezbjednosti saobraćaja značajno pogoršano u aprilu ove godine, jer je u saobraćajnom nezgodama na putevima Republike Srpske u ovoj godini do sada smrtno stradalo 29 lica, što je za 9 više nego u istom periodu prošle godine.
    Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan  naložio je pojačane aktivnosti policije u cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima, uz zahtjev da se u te aktivnosti uključe i drugi nadležni organi i institucije - inspekcija, komunalna policija, JP "Putevi RS", Auto-moto savez RS, lokalna zajednica i drugi.
Na kolegiju je ponovljeno opredeljenje Ministarstva za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije, te je u tom smislu poseban akcenat stavljen na istrage koje vode nadležne uprave po tzv. Skaj aplikaciji.
     Istovremeno, analizirane su aktivnosti koje se odnose na borbu protiv terorizma i ekstremizma, migrantsku krizu, kao saradnju i razmjenu operativnih informacija sa policijama iz regiona i šire.