Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Dva lica lišena slobode zbog KD protiv polnog integriteta

| Banja Luka | Četvrtak, 27. jul 2023.

 

 Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, lišili su slobode dva lica - E.V. iz Sarajeva i Z.P. iz Banjaluke zbog izvršenih krivičnih djela protiv polnog integriteta na štetu jednog maloljetnog lica.

Na osnovu naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 26.07.2023. godine izvršeni su pretresi stambenih i drugih prostorija na više lokacije u Banjaluci, koje koriste lica lišena slobode. Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Nakon završene kriminalističke obrade lica E.V. i Z.P su predata u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Protiv E.V. podnesen je izvještaj o krivičnom djelu ''Navođenje djeteta na prostituciju'', dok je protiv lica Z.P. podnesen izvještaj o krivičnom djelu ''Polna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina''.

Imajući u vidu da je Z.P. policijski službenik, isti će biti suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i protiv njega će biti pokrenut unutrašnji postupak.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ostaje privrženo i doslednou otkrivanju svih kriminalnih radnji, pa i u svojim redovima.