Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Preventivne aktivnosti policijskih službenika u okviru kampanje „Zaštitimo djecu u saobraćaju“

| Doboj | Četvrtak, 14. septembar 2023.

U okviru kampanje „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Doboj su za učenike nižih razreda iz više osnovnih škola na području koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj održali predavanja na temu „Bezbjedno učešće djece u saobraćaju“.
        
Pored svih aktivnosti koje su preduzeli u cilju regulisanja saobraćaja i pružanja pomoći najmlađim učesnicima u saobraćaju, u Brodu je bila angažovana i školska saobraćajna patrola Osnovne škole „Sveti Sava“, koja je regulisala saobraćaj i pomagala djeci pri prelasku kolovoza.
           Policijska uprava Doboj apeluje na vozače da budu krajnje oprezni i strpljivi u saobraćaju naročito kada se kreću kolovozom u blizini školskih objekata.
           Apelujemo i na roditelje da djecu podsjete na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, kao i na posljedice koje mogu nastupiti usljed nepoštivanja saobraćajnih pravila i propisa.   
           Policijski službenici naše Uprave će i u narednom periodu nastaviti sa realizacijom navedenih aktivnosti s ciljem zaštite najmađih učesnika u saobraćaju, te podizanju svijesti o potrebi opreznog i pravilnog učešća u saobraćaju.