Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Spriječen fizički obračun navijačkih grupa

| Doboj | Četvrtak, 21. septembar 2023.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj u saradnji sa Jedinicom žandarmerije Uprave policije na stadionu „Luke“ u Doboju uspješno su obezbjedili odigravanje fudbalske utakmice Premijer lige BiH između FK „Sloga Meridian“ iz Doboja i FK „Željezničar“ iz Sarajeva, gdje je bilo prisutno oko 1 500 gledalaca.

Prilikom obezbjeđenja policijski službenici su od navijača FK „Željezničar“ oduzeli 49 drvenih palica, jednu metalnu teleskopsku palicu, jednu tzv. “fantomku“ crne boje, jednu baklju i jednu vrećicu sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izledom asocira na opojnu drogu „Spid“. Navedeni predmeti su bili namijenjeni za fizički obračun sa navijačima FK „Sloga Meridian“ koji je prethodno dogovoren putem društvenih mreža. Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da su navijači FK „Željezničar“ planirali nerede i ulazak na teren sa ciljem prekida navedene utakmice, te je zbog toga prije završetka utakmice izvršen pokret navedenih navijača koji su uz pratnju policijskih službenika napustili područje grada Doboja.

Protiv jednog navijača biće pokrenut prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, Zakonom o oružju i municiji Republike Srpske i Zakonom o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.