Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na | Informisanje javnosti »

Pretresom pronađeno oružje i municija

| Prijedor | Srijeda, 27. septembar 2023.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 26.09.2023. godine, u okviru akcije kodnog naziva „Kalibar“ izvršili su zaustavljanje i kontrolu putničkog vozila „BMW“ kojim je upravljao D.D. iz Oštre Luke.
Tokom kontrole vozač je odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu, zbog čega mu je po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja uručen prekršajni nalog. Daljom kontrolom kod istog je pronađen i oduzet pištolj kalibra 7,62mm i sedam pripadajućih metaka, te zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ D.D. je lišen slobode.
Istog dana uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi Osnovnog suda izvršen je pretres stambenih prcotorija u Oštroj Luci koje koristi osumnjičeni. Pretresom je pronađeno i oduzeto 1.135 metaka različitog kalibra, jedna automatska i dvije poluautomatkse puške i ručna bomba.
U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D.D. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.