Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

U operativnoj akciji „Hors“ jedno lice lišeno slobode

| Zvornik | Četvrtak, 28. septembar 2023.

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Zvornik i policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru operativne akcije "Hors" 27.09.2023. godine, lišili slobode lice M.S. iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivičo djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ iz člana 207. Krivičnog zakonika Republike Srpske, u sticaju.
Istog dana, po naredbi Osnovnog suda Zvornik, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, policijski službenici su izvršili pretres lica M.S. i prostorija koje isto koristi. Tom prilikom kod lica je pronađeno 5,5 g smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, digitalna vaga za precizno mjerenje i mobilni telefoni.  
Nakon završene kriminalističke obrade, lice će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti sprovedeno postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.
Akcija kodnog naziva „Hors“ usmjerena je na sprečavanje i suzbijanje trgovine opojnim drogama. Tokom trajanja ove akcije, na području grada Zvornika, oduzeto je oko 40 g opojne droge heroin, dvije digitalne vage, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.